Rize'den gelen üçyaprağa aşı satsuma cinsi 4000 adet mandalina ağaçları araziye dikilir.
1986
Yolu, suyu ve elektriği olmadan 18 yıl yaşadığı çiftliğinde, Nafise Yücekök hayata gözlerini yumar.
1995
Gelini Mesrure Yücekök işleri devralır. Aradaki yıllarda icara verilen bahçe pek gelişmemiş, işler yolunda gitmemiştir.
1995
Bilyalı Ege cinsi kekik tarımına zeytin ağaçlarının arasında, toplamda 10 dönüm olacak şekilde başlanır. İlerki zamanlarda yılda yaklaşık 1 ton kekik üretimi yapılacaktır.
1996
Var olan zeytin ağaçlarına 1000 adet eklenir.
1996
Ildır'dan el aldığı sakız enginarları 10 dönüm alana dikilir.
2000
Çeşme'de annesinin yazlığından aşina olduğu sakız ağacına hep hayranlık beslediğinden olsa gerek, bu işe de gönül verir. Ürettiği çeliklerden 20 adet sakız ağacı yetiştirir ve diker.
2013
Ailenin 3. kuşağı Emine Yücekök, çiftliğe temelli dönüş yapar. İlk çalışması üretilen zeytinyağının kalitesinin arttırılması üzerine olacaktır.
2014
Zeytin ağaçlarının bakımına ve her yıl düzenli budanmasına başlanır. Bölgede pek çok zeytinyağı fabrikası erken hasat zamanı açılmamakta, üretimi iyi yapmamaktadır. İlçe dışına çıkılır, iyi üretim yapan fabrikalarla çalışılır. O yıl elde edilen ilk zeytinyağı kalitesi, nefaseti ile tüm analizleri geçer.
2014
Çiftliğin ürünlerini direkt tüketiciye satabilmek için online satış sayfası açılır. Bu güne kadar tonajlı üretilen ve toptancıları, tüccarları hedefleyen satış politikamız çeşitlenir.
2014
ARGE'si 1 yıldır devam eden, kendi naturel sızma zeytinyağımızdan üretilen, kişisel bakım temizlik ürünlerimiz satışa çıkar. Artan döviz kurları ve kozmetik sanayiye üst üste gelen vergi yüklerinden dolayı, sadece 4 yıl sürebilecek bir proje olur.
2016
Çok gönül verdiği Karakılçık Buğday'ının ilk üretim denemelerini 1 dönüm alanda yapar. Kedisine el veren köylüsünün teşviki ile sonraki yıllarda üretimi 15 dönüme kadar çıkartacaktır.
2016
Tıbbi aromatik bitkilerden lavanta ve adaçayı tarımına başlanır.
2017
Bölgenin sevilen, küçük kırmızı yerli nohutunun tarımına başlar.
2017
Erkence cinsi böğürtlenden 1 dönüm dikilir.
2018
Çok sevdiği ve çocukluğunun geçtiği mandalina ağaçları artık verimli değildir. Hem değişen iklim koşulları hem de ağaçların 50 yaşına gelmiş olması yetiştiriciliği zorlaştırır. Arazide ilk sökümler başlar, 500 adet ağaç kaldırılır.
2019
Bölgenin üzüme elverişliliği ve çiftlikteki çeşitlerin arttırılması için 10 dönüm bağ yapılır.
2020
Yine mandalina ağaçlarından söküm yapılır, 5 dönüm yonca ekilir. Ayrıca çeşitli erik, elma, armut gibi meyva ağaçları da dikilir.
2021
Ağaç aralarında çilek yetiştiriciliğine başlanır.
2022
Mandalina ağaçlarından söküm yaparak enginar alanının yerini değiştirir ve genişletir.
2022
Artık toplamda 800 adet mandalina ağacı kalmıştır.
2022
Altın otu, tubbi nane, mürver çiçeği gibi tıbbi aromatik bitkileri ara tarım olarak diker.
Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, bunu kabul ettiğinizi varsayarız.TamamHayırGizlilik politikası